Україна

Фітболи

 ціни на 67 моделей  

Фітбол

— фітбол — надувна камера з пружною і еластичною оболонкою. Гімнастичний м'яч цього типу можна використовувати в якості пружної підпірки і м'якої підстави. Фітбол застосовується для стрибків, розгойдувань, перекочувань, сидіння і просто лежання. Широко використовується в фітнесі, пілатесі, йозі, аеробіці та інших дисциплінах. Існує окрема категорія фітболів для вагітних.
фітбол
очистити
Зберегти список
Виводити
М'яч для фітнесу / фітбол Torneo A-210
фітбол, навантаження: 130 кг, діаметр: 75 см, насос

М'яч для фітнесу / фітбол TOORX AHF-069
фітбол, навантаження: 100 кг, діаметр: 55 см, вага: 1 кг, насос

М'яч для фітнесу / фітбол Power System PS-4011
фітбол, навантаження: 150 кг, діаметр: 55 см

М'яч для фітнесу / фітбол 4FIZJO 4FJ0030
фітбол, навантаження: 120 кг, діаметр: 65 см, насос

М'яч для фітнесу / фітбол PowerPlay 4003-75
фітбол, навантаження: 150 кг, діаметр: 75 см, шипи, насос

М'яч для фітнесу / фітбол Reebok RAB-40017
фітбол, навантаження: 110 кг, діаметр: 75 см

М'яч для фітнесу / фітбол SportVida SV-HK0289
фітбол, навантаження: 250 кг, діаметр: 65 см, насос

М'яч для фітнесу / фітбол PowerPlay 4001-65
фітбол, навантаження: 150 кг, діаметр: 65 см, насос

М'яч для фітнесу / фітбол Reebok RAB-11015
фітбол, навантаження: 110 кг, діаметр: 55 см

М'яч для фітнесу / фітбол inSPORTline Top Ball 75 cm
фітбол, діаметр: 75 см, насос

М'яч для фітнесу / фітбол LiveUp LS3569
фітбол, навантаження: 100 кг, діаметр: 65 см, шипи, насос

М'яч для фітнесу / фітбол Fitex MD1225-75
фітбол, діаметр: 75 см

М'яч для фітнесу / фітбол Zelart 1981-75
фітбол, навантаження: 200 кг, діаметр: 75 см

М'яч для фітнесу / фітбол HMS YB02 65 cm
фітбол, навантаження: 100 кг, діаметр: 65 см, насос

М'яч для фітнесу / фітбол Togu My Ball Soft 75
фітбол, навантаження: 130 кг, діаметр: 75 см

М'яч для фітнесу / фітбол Torneo A-206
фітбол, навантаження: 200 кг, діаметр: 65 см, шипи, насос

М'яч для фітнесу / фітбол Power System PS-4012
фітбол, навантаження: 150 кг, діаметр: 65 см

М'яч для фітнесу / фітбол Power System PS-4013
фітбол, навантаження: 150 кг, діаметр: 75 см

М'яч для фітнесу / фітбол PowerPlay 4001-75
фітбол, навантаження: 150 кг, діаметр: 75 см, насос

М'яч для фітнесу / фітбол PowerPlay 4000-65
фітбол, діаметр: 65 см, насос

М'яч для фітнесу / фітбол SportVida SV-HK0286
фітбол, навантаження: 250 кг, діаметр: 55 см, насос

М'яч для фітнесу / фітбол PowerPlay 4003-65
фітбол, навантаження: 150 кг, діаметр: 65 см, шипи, насос

М'яч для фітнесу / фітбол 4FIZJO 4FJ0282
фітбол, навантаження: 120 кг, діаметр: 45 см, насос

М'яч для фітнесу / фітбол 4FIZJO 4FJ0285
фітбол, навантаження: 120 кг, діаметр: 50 см, насос

ще 24 товари
Сторінки:
1 2 3
Підбір за параметрами
Ціна
віддо грн.
Виробники
Тип
Вага користувача
Тримач
Матеріал
Діаметр м'яча
Додатково
Очистити параметри
Каталог м'ячів для фітнесу і фітболів 2024 - новинки, хіти продажів, купити м'ячі для фітнесу і фітболи.

Закрити

Фітбол (fitness ball) — спеціальний спортивний тренажер, який представляє собою еластичну і міцну надувну камеру. Снаряд належить до категорії гімнастичних м'ячів. Розмір фітбола може варіюватися від 30 до 95 см в діаметрі, при цьому виріб здатний витримувати навантаження від 75 до 300 кг включно.

Фітбол використовується в багатьох областях фізпідготовки: аеробіка, фітнес, пілатес, гімнастика тощо. Надувний м'яч знайшов застосування і в йозі, а також деяких видах масажу. Крім цього подібний м'яч для фітнесу широко використовується в різних програмах реабілітації після перенесених травм, операцій та інших недуг. Існує окрема категорія фітболів для вагітних.

Гімнастичний м'яч дає можливість:
- корегувати вагу;
- підтримувати м'язовий тонус;
- зміцнити серцево-судинну систему;
- поліпшити гнучкість та ін.

На сьогодні на ринку представлена досить велика кількість різних типів і видів гімнастичних м'ячів. Нижче ми дамо короткі і ємні рекомендації, як вибрати оптимальний фітбол і купити його з найбільшою економією для себе.

На що звернути увагу при виборі

1. Призначення. Цей параметр визначає вікову категорію користувача, на якого орієнтовано виріб. Це можуть бути:
- дорослий;
- дитячий.

Між собою дорослі та дитячі моделі відрізняються тільки діаметром і граничним ваговим навантаженням. Якщо дитячі представлені здебільшого м'ячами діаметром 30-55 см, то для дорослих в основному використовуються м'ячі на 45-95 см в обхваті. При цьому дитячі фітболи розраховані в середньому на максимальне навантаження до 75 кг, в той час як середньостатистичний надувний м'яч для дорослих витримує масу 140-300 кг. Додатково практично всі дитячі моделі мають яскраве і виразне дизайнерське виконання, а також зручну рукоятку.

2. Діаметр м'яча. Габаритні розміри фітбола повинні відповідати комплекції користувача. Для дітей рекомендується використовувати м'ячі діаметром 30-35 см. Підліткам і дорослими, зріст яких знаходиться в межах 150 см, рекомендується вибирати м'ячі діаметром близько 45 см.

Фітболи діаметром 55 см добре підходять для користувачів ростом 150-170 см. Середньорослим людям, 170-180 см, рекомендується робити вибір гімнастичних м'ячів з обхватом не менш 65-75 см. А для користувачів більшої комплекції, зі зростом 180 см і вище, добре зарекомендував себе фітнес-бол діаметром 75-95 см.

3. Вага користувача. Даним параметром обмежується граничне навантаження на гімнастичний м'яч. Зазвичай, дитячі моделі розраховані на користувачів вагою до 75 кг. М'ячі для дорослих зазвичай мають вантажопідйомність від 100-120 кг і вище, аж до 300 кг включно. Щодо фітболів для вагітних, то м'ячі цього типу найчастіше розраховані на навантаження 140-200 кг

Варто окремо зауважити, що облікова маса користувача має передбачати і певний запас ваги. Особливо це актуально в тих ситуаціях, коли надувний м'яч планується використовувати для підскакувань. Адже в процесі стрибків може створюватися практично вдвічі більше навантаження, ніж важить користувач.

4. Робоча поверхня. Традиційний гімнастичний м'яч має повністю гладку поверхню. Цей тип фітболів добре перекочується. Окремою категорією м'ячів випускаються фітболи з шипами. Цей тип гімнастичних м'ячів носить яскраво виражений масажний характер. Масажна поверхня фітболу нерідко використовується в терапевтичних і навіть лікувальних цілях. Шипи допомагають досягти оптимальної релаксації.

Додатково існують гімнастичні м'ячі з рельєфною поверхнею. Даний вид фітболів ще називають напівмасажним. Рельєфна поверхня перекочується краще, ніж шпичаста, забезпечуючи при цьому злегка помітний масажний ефект.

Додаткове оснащення фітболів

Ще рекомендується звертати увагу на наявність тримачів. Тримач може бути як один, так і декілька, він може бути представлений як усиком, так і повноцінною рукояткою.

Добре себе зарекомендували фітболи з еспандерами. Завдяки пружинним рукояткам відкривається можливість створення фізнагрузкі для м'язів верхньої частини торсу, включаючи руки та передпліччя.

Слід звернути увагу і на наявність антивибухового захисту, який значно підвищує міцність надувної оболонки. Дана опція називається ABS (Anti-Burst System) або BRQ (Burst Resistant Quality). Навіть якщо і відбудеться прокол надувної камери, то фітбол цього типу почне просто повільно здуватися, не буде оглушливого хлопка, з миттєвим розривом оболонки, як це буває при проколі повітряної кульки.

Де купити фітнес-бол

В каталозі інтернет-магазинів E-katalog представлено величезну кількість моделей різного типу. Наш сервіс дає змогу легко і просто знаходити виріб з потрібними експлуатаційними характеристиками за допомогою фільтрів «Підбору за параметрами», а також порівнювати гімнастичні м'ячі як за головними параметрами, так і за цінами. А визначившись з моделлю, яка максимально повно відповідає вашим вимогам та очікуванням, ви також легко зможете порівняти її вартість в різних магазинах, щоб замовити виріб з максимальною вигодою.