У цій таблиці можна порівняти моделі мережевих дрилів-шурупокрутів з огляду. А у відповідному розділі каталогу представлені інші мережеві дрилі-шурупокрути.

+8 фото
+2 відео
 
Ціна.
 
 
Малий крутний момент, схильність до перегріву, одна швидкість.
 

На перший погляд може здатися, що єдина перевага ручного електроінструменту Zenit — це його невисока ціна. Але у шурупокрута Zenit ZSh-550 Profi є й інші переваги. По-перше, він досить надійний і невибагливий. Якщо не піддавати інструмент навантажень, на які він не розрахований, то дана модель довго прослужить в якості помічника домашнього майстра. Крім того, шурупокрут добре збалансований. Завдяки корпусу з нековзного пластику та гумових накладок на рукоятці, він добре лежить в руці, даючи змогу працювати в будь-якому положенні.

Дана модель не б'є рекорди по крутному моменту (18 Нм — це показник нижче середнього). Але у муфти регулювання моменту — цілих 23 позиції (плюс режим свердління). Це дозволяє точно налаштувати інструмент для закручування шурупів і саморізів в матеріали різної щільності. Змінюючи зусилля, з яким палець натискає на пускову кнопку, можна м'яко і точно регулювати швидкість обертання патрона від нуля до максимуму (750 об/хв).

Через те, що у шурупокрута всього одна швидкість, його можливості, як дрилі, вельми обмежені. Але семисот п'ятдесяти обертів і вісімнадцяти ньютонометрів вистачає для низької швидкості свердління. Приміром, з допомогою даної моделі можна просвердлити дерев'яні планки для забору-штахетника або зробити отвори в профнастилі.

У шурупокрута є схильність до перегріву. Тому кожні 10 – 15 хвилин безперервної роботи варто давати інструменту відпочинок хвилин на 5 – 10. А досвідчені користувачі підказують, що треба стежити за тим, щоб руки не закривали отвори вентиляційних отворів на корпусі. Але такі особливості не повинні відлякати домашнього майстра, який підшукує недорогий інструмент для не інтенсивної роботи. А ось професіоналам, що вимагає від шурупокрута максимуму, варто звернути увагу на продукцію DeWALT, Stanley або інших марок класом вище.

+5 фото
+3 відео
 
Ціна, довгий кабель.
 
 
Одна швидкість.
 
Ціна від 1 550 грн.

Інструмент Dnipro-M позиціонується, як «пристойну якість за доступною ціною». І шурупокрут Dnipro-M TD-60 не обманює очікування покупців. Він насправді дешевий і зібраний з якісних деталей.

У даної моделі є все, що входить в «джентльменський набір» для мережевих дрилів-шурупокрутів: швидкозатискний патрон під оснастку діаметром від 1 до 10 мм, повзунковий реверс для зворотного ходу і електронне регулювання швидкості обертання, поєднана з курковим спуском.

Крутного моменту в 22 Нм вистачає для того, щоб впевнено справлятися з типовим кріпленням, який використовується для будівництва та оздоблення. Наприклад, шурупокрут впевнено заганяє саморізи розміром до 6x70 мм на дошки з твердих порід деревини. Для роботи з м'якими матеріалами є 16-позиційна муфта регулювання максимального зусилля затяжки.

Незважаючи на відсутність другої швидкості, шурупокрут можна використовувати в якості дриля (з певними застереженнями). Він може свердлити дерево, пластик і тонкий метал. Але для свердління по бетону краще підібрати інструмент, у якого є ударний режим.

Інструмент Dnipro-M «заточений» під досить інтенсивну роботу. У нього немає схильності до перегріву, характерною для бюджетних дрилів-шурупокрутів. Щоб забезпечити можливість експлуатації в запилених приміщеннях, виробник досить щедро заливає обмотки двигуна термостійким лаком і використовує гумові прокладки для захисту підшипників від дрібного пилу. Дана модель оснащується прогумованим еластичний мережевим кабелем довжиною 4 м, який дозволяє майже вільно переміщатися по майстерні або приміщенню на будівництві.

За сукупністю якостей та характеристик дриль-шурупокрут Dnipro-M TD-60 можна рекомендувати не тільки домашнім майстрам, але і будівельникам або будівельників.

+7 фото
+3 відео
 
Великий крутний момент.
 
 
Короткий кабель, можливий люфт патрона.
 

Інструмент Interskol значно дешевше, ніж дрилі-шурупокрути Bosch або Metabo. Але, взявши в руки модель Interskol Dsh-10/260E2, розумієш, що значну частину вартості «іменитих» марок становить переплата за бренд. У цього шурупокрута є все, що необхідно: великий крутний момент (35 Нм), швидкозатискний патрон під оснастку діаметром до 10 мм, двошвидкісний планетарний редуктор, електронне регулювання швидкості обертання і повзунковий реверс. Не вистачає хіба що гальма двигуна (стопора) і блокування шпинделя, але ці функції зазвичай відсутні у дрилів-шурупокрутів середньої цінової категорії.

На першій швидкості інструмент закручує і відкручує кріплення, а друга використовується для свердління. Оберти регулюються силою натискання на курок, а обмежувач крутного моменту — поворотом муфти (є 20 фіксованих положень, вони відрізняються зусиллям затяжки, при якому спрацьовує «тріскачка»).

Завдяки ефективному охолодженню електродвигуна, шурупокрут підходить для досить активного використання (наприклад, для серійного закручування великої кількості шурупів діаметром до 6 мм при обшивці стін гіпсокартоном або монтажі покрівлі). Нагрів корпусу відчувається тільки при тривалому свердлінні або невпинної роботи в дуже інтенсивному режимі.

До недоліків можна записати дуже короткий кабель (всього 2 м). Але ця прикра проблема швидко і легко усувається за допомогою подовжувача. Деякі користувачі відзначають невеликий радіальний люфт патрона, який не заважає крутити кріплення, але може здатися вагомим недоліком для тих, кому потрібна висока точність свердління.

Враження від цієї моделі загалом відповідають відгуків про дрилі-шурупокрутах Interskol. Це добротний інструмент напівпрофесійного класу, який можна використовувати на будівництві або в майстерні. А для побутового застосування його вистачить з запасом.

+7 фото
+6 відео
 
Підсвічування.
 
 
Короткий кабель.
 

Шурупокрут Hyundai D 350 — це типовий інструмент середнього цінового класу. У нього швидкозатискний патрон, в якому можна закріпити будь оснастку діаметром до 10 мм: свердла, біти, перехідники або подовжувачі. Для комфортної роботи в різних режимах інструмент оснащений двошвидкісний редуктор, реверсом і електронним регулюванням швидкості. Але на тлі пристойній комплектації і якісного складання невдалим жартом виглядає занадто короткий кабель (довжина шнура — 2 м).

Крутний момент не найбільший (24 Нм — це середній показник для даного виду техніки). Але його вистачає, щоб впевнено закручувати саморізи діаметром до 6 мм без попереднього закручування або свердлити дерево (свердлами до 25 мм) і тонкий метал (свердлами до 8 мм).В режимі шурупокрута максимальний крутний момент можна обмежити за допомогою 19-позиційної «трещітки».

У шурупокрута є яскрава LED-підсвічування для освітлення робочої зони. Але для людей з великими руками розташування світлодіода (у нижній частині рукоятки) може здатися не дуже вдалим, тому що іноді ліхтарик перекривається долонею.

Шурупокрут Hyundai D 350 не хапає зірок з неба, але його впевнено можна назвати якісним і добротним інструментом напівпрофесійного класу, який підходить для будівельно-ремонтних робіт, складання меблів або монтажу різних конструкцій. А якщо марка Hyundai вам ні про що не говорить, то в якості альтернативи у цій же (середньої) ціновій категорії можна розглянути мережеві дрилі-шурупокрути Interskol або продукцію марки Sturm.

+19 фото
+21 відео
 
Великий крутний момент, мала вага, металеві шестерні редуктора.
 
 
Ціна.
 

Компанія Makita — чи не єдиний іменитий виробник серед тих, хто випускає мережеві шурупокрути. І Makita DF0300 повністю виправдовує хорошу репутацію марки. Цю модель можна назвати «бюджетної» (ціна шурупокрута приблизно в півтора-два рази вище, ніж у аналогічного електроінструменту з середньої цінової категорії), але вона все ж значно дешевше, ніж акумуляторні шурупокрути цієї ж марки.

Фірмове якість Makita відчувається у кожній деталі. Зручна рукоятка закутана в прогумоване покриття. Прогумований дріт досить гнучкий і при цьому зовсім не тонкий. На рукоятці є отвори для кріплення кліпси.

Шурупокрут коротше і легше, ніж більшість конкурентів. Різниця в 100 – 200 г на перший погляд може здатися незначною, але якщо ви працюєте кілька годин поспіль, то відчуття будуть зовсім іншими.

На першій швидкості крутний момент досягає 56 Нм (це велике значення, на максимальних зусиллях затягування інструмент слід міцно тримати двома руками, щоб він не вирвався з долонь). Тому шурупокрут легко закручує товсті саморізи і «глухарі» великого розміру. Для роботи з дрібним кріпленням є регулювальна муфта на 20 положень, яка обмежує зусилля затяжки. Щоб впоратися з великим крутним моментом, всі шестерні двошвидкісного редуктора виготовлені з металу (у багатьох жіночих сумочок вони пластикові).

Вартість шурупокрут Makita DF0300 цілком виправдана. Це професійний інструмент, розрахований на інтенсивну експлуатацію на будівництві або на підприємстві, яке займається виробництвом меблів чи дерев'яних конструкцій. А в руках звичайних побутових користувачів шурупокрут буде практично вічним. Потрібно тільки купити якісні біти, здатні витримати великий крутний момент без «зализування» робочих кромок.