Таблиця з характеристиками наборів дозволить швидко та наочно порівняти всі комплекти інструментів, що увійшли до збірки. Інші варіанти можна знайти в нашому каталозі наборів з інструментами, що налічує тисячі пропозицій від кількох сотень інтернет-магазинів.

+8 фото
+1 відео
Ціна, 6 комбінованих ключів, 16 шестигранних ключів, 17 торцевих головок, свічкова головка, 10 біт, розвідний ключ, ключ-тріскачка, викруткова рукоятка, 4 прецизійні викрутки, молоток, плоскогубці, довгогубці, рулетка, ніж, рівень.
Ненадійна з'єднання стулок, що відкриваються, з основою кейсу.

TOPEX 38D215 можна розглядати як «базовий» або мінімальний набір інструментів. Він не розрахований ні на автослюсарів, ні на професійних будівельників, зате в ньому є майже все, що може знадобитися в побуті для ремонту. Для роботи з кріпленням тут є 6 комбінованих (ріжково-накидних) ключів затребуваних розмірів, розвідний ключ, 17 торцевих головок і тріскачкова рукоятка для їх обертання, перехідник і жорсткий подовжувач. Також варто згадати про наявність 16 шестигранних ключів (половина з них під метричні розміри отворів, інші - під дюймові) і викруткову рукоятку (з тріскачкою) з набором біт під найбільш поширені види гвинтів і саморізів. Власники автомобілів гідно оцінять наявність у наборі головки свічки (під свічки 16 мм). У побуті можуть стати в нагоді і дрібні прецизійні викрутки(пара плоских і пара хрестових).

Незважаючи на те, що TOPEX 38D215 вважається «бюджетним» набором, він містить не тільки викрутки з ключами, а й більші інструменти. Варто відзначити наявність 300-грамового слюсарного молотка, плоскогубців та довгогубців, а також ножа, рулетки та «кишенькового» рівня(23 см) з магнітною основою. До них додається невеликий набір кріплення (цвяхи, кнопки та шурупи різного розміру), упакований у пластиковий органайзер. Все це дбайливо розкладено по своїх місцях і гніздах у валізці, що має оригінальний форм-фактор. Він не відкривається, як традиційний кейс, а розкладається, мов портмоне. Така конструкція валізи забезпечує зручний доступ до її вмісту. Але, з іншого боку, у неї є і недолік - відсутність традиційних петель (їх функції виконують частини кейсу, що згинаються, виготовлені з тонкої пластмаси). При частому згинанні та розгинанні вони згодом розтріскуються і можуть відламатися. Втім, недорогі набори, як TOPEX 38D215, навряд чи купують для частого користування або регулярної роботи в домашній майстерні. Зазвичай, їх просто тримають під рукою на той випадок, якщо в будинку щось зіпсується або зламається.

+6 фото
+11 відео
8 імбусових ключів, 13 торцевих головок, 20 біт, розвідний ключ, викруткова рукоятка, 6 прецизійних викруток, 4 діелектричні викрутки, довгогубці, кусачки, рулетка, 2 ножі, мультиметр, паяльник, стрипер, ліхтарик, індика.
Погана фіксація деяких інструментів у кришці кейсу, посередня точність мультиметра.

В той час, як більшість інших наборів містять виключно інструменти для столярних та слюсарних робіт або дрібного ремонту, Yato YT-39009 орієнтований насамперед на електриків. У ньому є майже все, що може знадобитися для ремонту електрики в будинку (розеток, світильників і розподільчих коробок) або розбирання побутової техніки та електроніки. Якщо в інших наборах інструменти для роботи з кріпленням займають більшу частину валізи, то вони представлені відносно скромним асортиментом. Тут немає звичайних гайкових ключів і торцевих головок для великих болтів і гайок (тому Yato YT-39009 навряд чи підійде, наприклад, автомобілістам), а лише інструменти та насадки для роботи з відносно дрібними виробами кріплення, які використовуються в електроприладах і побутовій техніці. У наборі присутні 13 торцевих головок (4 - 13 мм) і 20 біт (плоскі, хрестові, шестигранні та Torx), а також викрутка для їх обертання, розвідний ключ і 8 імбусових ключів. Комплект викруток складається з шести прецизійних інструментів (для роботи з дрібними гвинтиками, на зразок тих, що використовуються в телефонах) та чотирьох діелектричних.

Набір також містить інструменти для роботи з кабелями та проводами: довгогубці, кусачки та стрипер(пристрій для зачистки ізоляції). Всі вони, як і вищезгадані діелектричні викрутки, мають ізолюючі рукоятки або вставки, які не пробиваються напругою до 1000 В. У кейсі також присутні ножі (дві штуки - канцелярський і доладний), пінцет, рулетка, рулончик ізоленти, цифровий індикатор напруги та цифровий індикатор напруги та напруги. А ось чим даний набір кардинально відрізняється від решти — так це наявністю стрижневого паяльника потужністю 30 Вт з тонким жалом, що нагрівається до 400 °С, і комплектом розхідників (олово та шприц для видалення припою). Важливо також відзначити, що в наборі є мультиметр Yato YT-73080(втім, він є приладом «побутового» класу і відрізняється посередньою точністю, тому професійні електрики навряд чи будуть використовувати як основний інструмент).

Набір Yato YT-39009 упакований у компактний пластиковий кейс із металевими петлями та клямками. Він непоганий за якістю, але слід згадати, що деякі інструменти, яким виділено місце у кришці валізки, не особливо щільно тримаються у своїх гніздах і можуть вивалюватися з них.

+2 відео
6 комбінованих ключів, 5 шестигранних ключів, 16 торцевих головок, головки свічки, 14 біт, ключ-тріскачка, викруткова рукоятка, 5 викруток, молоток, плоскогубці, переставні кліщі, карданний шарнір.
Не виявлено.

NEO 08-684 відмінно підійде власникам автомобілів або мотоциклів, які не проти самостійно попрацювати в гаражі, займаючись дрібним ремонтом або обслуговуванням своєї техніки. Його також можна розглядати в ролі універсального набору, який тримають удома «про всякого пожежника». Набір складається з безлічі ключів ( комбінованих, шестигранних і «свічкових»), «тріскачки» з 16 змінними головками, звичайних викруток і викрутки, в яку можна вставляти біти. У ящику також присутні подовжувач та карданний шарнір, які допомагають крутити гвинти та гайки у важкодоступних місцях. Крім них, у комплекті є плоскогубці, молоток та переставні кліщі - інструменти, необхідні для простих слюсарних робіт.

Якість інструментів не розчарує. Вони виготовлені зі сталі CrV, а ключі та головки мають хромоване покриття для захисту металу від корозії. Рукоятки викруток та плоскогубців виконані з міцного пластику з ковзними накладками. Набір упакований у невеликий міцний кейс із металевими петлями та клямками.

Серед багатьох інших наборів, що випускаються цією ж фірмою, NEO 08-684 відрізняється збалансованим наповненням. Виробник не намагався впхнути в валізу якнайбільше, а поклав саме ті інструменти та насадки, що напевно знадобляться у домашній майстерні чи гаражі. Тому й ціна вийшла хороша — менш як $80. Але якщо потрібен комплект побільше, то можна придивитися до розширених (і дорожчих) версій набору, що складаються зі 100 або 233 предметів.

+10 фото
+17 відео
8 комбінованих ключів, 39 торцевих головок (Surface), головки свічки, 30 біт, ключі-тріскачки, викруткова рукоятка, 5 викруток, плоскогубці, переставні кліщі, карданні шарніри.
Не виявлено.

Як і інші набори, що випускаються під цією маркою, Hyundai K 98 є комплектом інструменту, призначеного, перш за все, для різних слюсарних робіт в гаражі, майстерні або будинку. Найкраще він підійде тим, хто любить колупатися у нутрощах свого автомобіля, мотоцикла, садової техніки або інших машин та механізмів. Тому набір під зав'язку наповнений інструментами для роботи з різними видами кріплень: болтів, гайок, гвинтів, шурупів та шурупів. У кейсі є 8 комбінованих ключів (розміром 6 – 19 мм) та 39 торцевих головок (6 – 32 мм). Всі головки мають профіль Surface, який краще, ніж стандартний шестигранник, підходить для відкручування болтів та гайок зі «злизаними» гранями. До них додаються дві тріскачки(велика і маленька) на 72 зуби зі швидким скиданням, а також коміри, жорсткі подовжувачі, карданні шарніри і перехідник — аксесуари, що дозволяють знайти найбільш зручний спосіб для закручування і відкручування навіть самого «хитрого» кріплення, захованого в найбільш важкодоступні місця. Для роботи з гвинтами та саморізами виробник вклав у валізку 5 викруток ( три плоскі та дві хрестові) та викруткову рукоятку з великим асортиментом біт (30 шт.) різних видів та «калібрів». Набір також містить дві головки свічки (під свічки 16 мм і 21 мм), плоскогубці і переставні кліщі.

Набори Hyundai упаковуються в якісні кейси із міцного пластику, які відрізняються гарною якістю лиття пластмаси. Тому валізка, в якій поставляється Hyundai K 98, добре «тримає» всі інструменти в призначених для них гніздах, і нічого не деренчить під час перенесення і не вивалюється з кейсу при розкриванні кришки. Якість самих інструментів також на високому рівні. Вони зроблені з гарної сталі CrV, добре відшліфовані та не мають дефектів. Рукоятки ручних інструментів покриті приємним на дотик пластиком із гумовими вставками. Такі інструменти приємно тримати в руках і не соромно подарувати.

Якщо цей набір здається вам занадто мізерним, або надмірно надмірним за складом, є сенс поглянути на інші варіанти - комплекти інструментів Hyundai, що складаються з 70, 101 або 108 предметів, які злегка відрізняються за змістом і ціною.

+8 фото
+4 відео
14 комбінованих ключів, мультитул з 8 шестигранними ключами, мультитул з 8 наконечниками Torx, 14 торцевих головок, головки свічки, ключ-тріскачка, 5 викруток, молоток, плоскогубці, переставні кліщі, карданний шарнір, індикатор напруги.
Ціна.

Усередині невеликого кейсу, забарвленого у «фірмовий» болотно-зелений колір PROXXON, є набір інструментів, що складається з 46 предметів. Оскільки набір призначений насамперед для слюсарних робіт та ремонту автомобілів, то і наповнення валізки відповідне. Тут є комбіновані гайкові ключі (розміром 6 - 19 мм) загальним числом 14 штук, 5 викруток (плоскі SL3, SL5.5, SL8 і хрестові PH1, PH2) і головки свічки найбільш потрібних розмірів (на свічки 16, 18 і 21 мм) . Асортимент торцевих головок, що налічує 14 штук, включає шестигранні насадки розміром від 8 до 24 мм. До них додаються ключ-тріскачка (з реверсом і кнопкою швидкого скидання) та допоміжне приладдя: ручний комір, подовжувач і карданний шарнір. Для роботи з гвинтами, в головках яких є отвори у вигляді шестигранників або зірочок Torx, в кейс укладено мультитули PROXXON 23956 та PROXXON 23954 з ключами відповідної форми. Шарнірно-губцевий інструмент представлений плоскогубцями та переставними кліщами, а ударний – слюсарним молотком з гумовою рукояткою з фібергласу. Індикатор напруги, що входить у набір, призначений спеціально для роботи з автомобільною проводкою. Він визначає напругу 6 - 24 В і має провід з крокодилом для більш зручного пошуку обривів у проводах і кабелях.

Даний набір випускається вже майже 25 років, періодично оновлюючись за складом, щоб відповідати актуальним запитам майстрів і автослюсарів (версія, що розглядається, — це вже сьоме «покоління»). І хоча ціна PROXXON 23650 значно вища, ніж вартість інших «автомобільних» наборів з більш-менш схожим наповненням, але є просте пояснення — дуже висока якість інструментів даної марки. Фірма Proxxon робить ручні інструменти промислового класу (це означає, що, власне кажучи, в умовах домашньої майстерні або гаража він буде практично «вічним»). Наприклад, всі ключі та головки виконані з якісної сталі CrV. Для захисту від корозії кожен предмет двічі нікельований, після чого підданий хромуванню з фінішною обробкою, що є матуванням поверхні. Робочі кромки ключів і головок піддані гартуванню. На кожному предметі за допомогою лазера нанесено його типорозмір та назву виробника. Рукоятки викруток і тріскачок зроблені з термопластичної гуми, стійкою до впливу моторного масла, автомобільного палива та слабких кислот. І навіть акуратна валізка, в яку упакований набір, виготовлений з удароміцного пластику. А плоскогубці та кліщі(які виділяються іншим кольором рукояток) виготовлені не на заводі PROXXON, а замовлені у фірми KNIPEX — виробника найкрутіших у світі шарнірно-губцевих інструментів. Тому кожен, хто розуміється на якісному інструменті, буде світитися від щастя, купивши набір PROXXON 23650, або стрибати від захоплення, отримавши його в подарунок.