У таблиці можна порівняти характеристики всіх описаних у статті моделей вентиляторів зі зволоженням повітря, а в загальному розділі ви знайдете ще більше різних вентиляторів, щоб вибрати найбільш підходящий.

+6 фото
Компактні розміри, дизайн, можливість живлення від ПК, можна використовувати будь-яку пляшку.
Мережевий адаптер не входить до комплекту постачання.

Німецький виробник Beurer пропонує зручне рішення для робочого місця або тумбочки – настільний вентилятор. Це компактний пристрій вагою менше 0,5 кг, який займає небагато місця, але при цьому гарно освіжає. У дизайні моделі є нотки ретро-стилю, а шкіряна ручка дає змогу легко переносити і транспортувати вентилятор. Щоправда, краще робити це без наповненої пляшки, щоби не розплескати воду. Для підключення до мережі «малюк» використовує порт Micro-USB, тільки враховуйте, що кабель в комплектацію входить, а от мережевий адаптер відсутній. Водночас вентилятор можна підключити до комп'ютера або ноутбука — в такому разі адаптер не потрібний.

Модель поєднує в собі функції звичайного вентилятора та зволожувача повітря. До речі, це особливо актуально для людей, які працюють за комп'ютером, адже в них часто сушаться очі, через що з'являються різі та дискомфортні відчуття. Саме цим і обумовлена досить незвичайна конструкція приладу: до вентилятора через спеціальний адаптер кріпиться пляшка, наповнена водою. Принцип роботи простий: спеціальний випарний фільтр змочується водою, а потік повітря випаровує цю воду і тим самим підвищує вологість у приміщенні. Фільтр необхідно періодично змінювати – його термін служби складає 1000 годин роботи. Про необхідність заміни старого фільтра на новий сповістить спеціальний індикатор на корпусі.

У комплектацію входить звичайна пластикова пляшка об'ємом 250 мл – за словами виробника, цього вистачить до 4 годин зволоження на максимальній потужності. Зручно те, що прикріпити до тримача можна будь-яку пляшку зі стандартною круглою шийкою, навіть більшої ємності для збільшення автономності. За бажання її можна взагалі прибрати, залишивши лише функцію вентиляції. Також пристрій максимально простий у використанні, тому що пропонує лише 3 швидкості обертання лопатей і, відповідно, має мінімум кнопок.

+26 фото
+1 відео
Ціна, іонізація, захист від комарів, зволожувач та іонізація можуть працювати незалежно, 3 режими роботи (у тому числі для сну та імітація вітру), таймер до 9 годин, коліщатка для переміщення.
Не виявлено.

Підлоговий вентилятор українського бренду Ardesto є гарним прикладом збалансованого співвідношення ціни та якості: за невисоку вартість ви отримуєте багатофункціональний пристрій, який не тільки охолоджує, але ще й зволожує повітря, іонізує та захищає від комарів. Таким чином, лише один прилад поєднує в собі можливості класичного вентилятора, зволожувача повітря, іонізатора та помічника для боротьби з комахами.

Модель використовує ультразвукове зволоження у поєднанні зі швидкісним потоком повітря для того, щоб більш ефективно забезпечувати прохолоду та свіжість у приміщенні. Для цього всередині корпусу захований бак для води об'ємом 1.5 л. У середньому пристрій витрачає близько 200 мл води на годину, тобто одного заповненого бака повинно вистачити на всю ніч. Ємність для води знімна, тому її можна наповнювати прямо з крана. Крім функції зволоження, вентилятор має іонізатор: він насичує повітря негативно зарядженими іонами, які очищають його від вірусів, дрібнодисперсного пилу та неприємних запахів, а також позитивно впливають на загальний стан здоров'я. Великий плюс у тому, що і зволожувач, і іонізатор можна вмикати окремо, без роботи лопатей вентилятора. За рахунок цього прилад стане в нагоді не тільки влітку, а й в іншу пору року.

Ще одним корисним доповненням стане засіб для захисту від комарів. Це спеціальний, вже заповнений флакон із репелентом, який під час роботи вентилятора нагрівається та захищає від комах. Наявної рідини вистачає приблизно на 30 днів (при 8-годинному щоденному використанні), після чого можна докупити засіб і заправляти флакон самостійно.

Щодо функцій традиційного вентилятора, тут теж усе на високому рівні. 3 лопаті діаметром 40 см створюють досить сильний (навіть на мінімальній швидкості) повітряний потік, здатний охолодити великі кімнати. На вибір є 3 режими роботи. NORMAL передбачає ручний вибір однієї з трьох швидкостей (низька, середня та висока). Режим NATURAL імітує вітер, комбінуючи сильні та м'які потоки. А SLEEPING у перші 30 хвилин працює за принципом природного вітру із різними швидкостями, після чого переходить на помірну інтенсивність, комфортну для сну. Крім того, передбачено таймер від 1 до 9 годин, який відключає вентилятор після закінчення заданого часу. Вибрані параметри відображаються на дисплеї, а управляти технікою можна за допомогою кнопок на корпусі або пульта дистанційного управління, який входить в комплект постачання.

Сам вентилятор досить габаритний та нелегкий, але при цьому симпатично виглядає та зручний у розміщенні. Баки для води та репеленту заховані всередині корпусу, щоб не псувати дизайн. А як основа виступає стійка підставка з коліщатками, завдяки яким ви легко зможете переміщати конструкцію.

+16 фото
+1 відео
2 режими роботи (NATURE та SLEEP), місткий бак для води (3.2 л), регулювання інтенсивності зволоження, таймер до 7.5 годин, автономна робота зволожувача.
Не виявлено.

Підлоговий вентилятор з класичною конструкцією з трьох лопатей покликаний забезпечити комфортний мікроклімат у кімнаті чи офісному приміщенні. Маючи потужність 75 Вт, він створює досить сильний повітряний потік і здатний подарувати прохолоду в спеку. Крім цього, модель має ще й функцію зволоження: під час роботи пристрій випускає прохолодну пару, яка підвищує вологість повітря та забезпечує додаткову свіжість. Функцію зволоження можна вмикати окремо, тобто без обертання лопатей вентилятора. В результаті виходить повноцінна заміна спеціальним зволожувачам повітря. Знімний резервуар легко наповнюється водою і має об'єм 3.2 л, чого достатньо для тривалої роботи зволожувача без необхідності доливання. Бак розташований в нижній частині корпуса, на основі, і завдяки напівпрозорому корпусу дає можливість точно контролювати кількість води, що залишилася.

Ще одним плюсом моделі є досить гнучкі налаштування. Для вентилятора передбачено 3 швидкісні режими, для зволожувача — окремі 3 налаштування інтенсивності виходу пари. Крім того, доступні режими NATURE та SLEEP. Перший автоматично змінює швидкості та зупиняється на якийсь час, імітуючи натуральний потік вітру. SLEEP кожні 30 хвилин знижує швидкість, після чого переходить у режим NATURE, створюючи тим самим комфортні умови для сну. Також вентилятор може автоматично повертатися, охоплюючи велику площу, змінювати напрямок руху лопатей і дає можливість регулювати нахил. Загалом прилад досить потужний, але не надто шумний, тому його сміливо можна залишати увімкненим на ніч. Або використовувати таймер відключення – ще одну корисну функцію для комфортного відпочинку. Таймер дає змогу запрограмувати час до 7.5 годин, після якого вентилятор автоматично вимкнеться.

Також користувачі оцінять зручність управління. Для цього є велика панель із кнопками на корпусі приладу та пульт, за допомогою якого регулювати параметри та змінювати режими можна дистанційно, не піднімаючись із дивана.

Безперервне зволоження до 15 годин, 2 режими роботи (NATURE та SLEEP), автономне зволоження з 3 налаштуваннями, таймер до 7.5 годин.
Не виявлено.

Модель компанії ProfiCare є не надто дорогим підлоговим вентилятором з усіма звичними функціями, але ще й з можливістю зволоження. Для цього конструкція передбачає наявність місткого бака для води, встановленого прямо на круглу основу пристрою. Незважаючи на те, що через металеві елементи прилад і так досить важкий, розташування резервуара для води забезпечує ще більшу стійкість. Він вміщує до 3 літрів, а при досить економічній витраті води (від 200 до 300 мл на годину) цього об'єму вистачить до 15 годин без необхідності доливання. Функція зволоження працює повністю автономно, тобто її можна вмикати та вимикати окремо від вентилятора. Це особливо актуально для опалювального сезону, коли повітря пересушене через обігрівач, а в обдуві немає необхідності. Крім того, ви можете регулювати інтенсивність зволоження – всього доступно 3 швидкості. Бак для води виготовлений з напівпрозорого пластику, що дає можливість контролювати його наповненість.

В іншому модель працює так само, як і більшість класичних вентиляторів. Потужність становить 85 Вт, забезпечуючи досить сильне обдування для приміщень площею до 60-70 квадратних метрів. Конструкція дає можливість регулювати висоту стійки, кут нахилу лопатей (і відповідно повітряного потоку) або активувати поворотну систему, коли прилад самостійно змінює напрямок потоку повітря в радіусі дії близько 60 градусів. Усього доступно 3 швидкості обдування, а також 2 режими з встановленими налаштуваннями. Нічний режим поступово знижує швидкість для комфортнішого сну, а режим NATURE чергує різні швидкості та повну зупинку роботи для імітації вітру.

Для зручнішого використання в комплектацію входить пульт дистанційного управління, при цьому на корпусі вентилятора є звичайна панель управління. Також корисним буде таймер автовідключення: він дає змогу встановити час (від 30 хвилин до 7.5 годин), після якого пристрій самостійно вимкнеться.

+7 фото
+1 відео
Функція охолодження, 2 касети з холодоагентом у комплектації, великий бак для води (5.5 л), нічний режим та імітація вітру, функція автоматичного обертання решітки, коліщатка та ручки для транспортування, таймер на 7.5 год, тримачі для шнура та пульта ДУ.
Габарити, немає можливості регулювати висоту та кут нахилу.

Вентилятор компанії Sencor коштує недешево, але є прогресивною багатофункціональною моделлю, яка виступає певним аналогом кондиціонеру. Насамперед варто відзначити, що зовні він відрізняється від традиційних вентиляторів з високою стійкою та хрестоподібною або круглою опорою. Це невисокий, але досить габаритний прилад вагою понад 7 кг. Через особливості конструкції у користувачів немає можливості відрегулювати його висоту та кут нахилу. Незважаючи на це, пристрій легко переміщається та транспортується за допомогою коліщаток та ручок для перенесення.

Вентилятор виконує три основні функції: створення повітряного потоку, зволоження та охолодження повітря. Причому охолодження досягається не лише за допомогою вітру — назовні виходить дійсно холодне повітря. Для цього в бак з водою необхідно покласти касету з холодоагентом (до комплектації входять дві такі касети), яка заздалегідь кілька годин пробула в морозильній камері. Холодоагент забирає тепло і зберігає охолоджену воду протягом декількох годин. У крайньому випадку, у бак з водою можна покласти кригу, якщо ви не встигли завчасно охолодити касету. Крім цього, вентилятор розпорошує мікрокраплі води, зволожуючи повітря у приміщенні. Місткий бак має об'єм 5.5 л, тобто води вистачить надовго. Функція зволоження/охолодження автоматично вимикається через 10 секунд після того, як вода у резервуарі закінчиться.

Модель пропонує на вибір 3 режими роботи. Звичайний передбачає постійну роботу на одній з трьох швидкостей. NATURAL поєднує різні швидкості і таким чином імітує природний вітер. А режим SLEEP поступово зменшує інтенсивність повітряного потоку, щоб знизити ризик застуди від протягу та рівень шуму. Також доступна функція автоматичного обертання решітки: вона повільно повертається за годинниковою стрілкою, тим самим створюючи спрямований потік повітря, що пересувається. Схоже, виробник додав цю опцію, щоб компенсувати відсутність поворотної системи як у звичайних вентиляторів. Усі вибрані параметри відображаються на дисплеї.

Незважаючи на великі габарити та нестандартну конструкцію, пристрій зручний у використанні. Компанію Sencor варто похвалити за увагу до деталей, які значно полегшують експлуатацію. Це і прозора вставка на передній стороні корпусу, що дає змогу контролювати рівень води в баку, і тримачі для змотування мережевого шнура в задній частині пристрою, і місце для зберігання пульта. Крім цього, вентилятор не надто шумний (рівень шуму становить 66 дБ), комплектується пультом для дистанційного управління (на додаток до кнопок на корпусі) і дає змогу налаштувати таймер автовідключення від 30 хвилин до 7.5 годин.